Hvem kan blive medlem?
Alle personer over 16 år. Der er ikke krav om jagttegn.
Hvad forventes af det enkelte medlem?
Et medlemskab af De Grønne Jægere giver alene rettigheder og ingen forpligtigelser. Det enkelte medlem bestemmer selv sit engagement. Ligesom det kan variere fra år til år afhængig af livsforløbet.
Hvordan opsiges medlemskabet?
Udmeldelse som medlem sker ved skriftlig henvendelse til bestyrelsen. Et medlem kan udmelde sig med 1 måneds varsel plus indeværende måned.
Hvem bestemmer i foreningen?
I jagtgruppen vælges hvert år en bestyrelse med ansvaret for jagtleje, forvaltning, naturprojekter, planlægning af jagter mv.
Hvornår skal jeg senest melde mig ind for at komme med på jagt?
Et nyt medlem skal være indmeldt senest d. 30. april, hvis det nye medlem skal have ret til deltagelse i jagterne samme år. I praksis har alle nye medlemmer indtil nu fået chancen for at komme med på jagt uagtet, hvornår de er indmeldt. Det tilstræbes fortsat.
Hvor mange jagter afholdes?
Alle medlemmer kan forvente mindst 2 årlige fællesjagter.
For de i alt 100 jægere arrangeres derfor typisk ca. 18 fællesjagter med 10-12 deltagere i gennemsnit. Ud af de typisk 18 planlagte fællesjagter kan medlemmerne frit udvælge de 2 jagter, som passer bedst i kalenderen.
Hvor afholdes jagterne?
Bestyrelse foranlediger, at der typisk lejes 6-8 forskellige jagtområder, hvor fællesjagterne afholdes på. Målet er at afholde 3-4 fællesjagter pr. jagtområde af hensyn til jagttrykket.
Hvordan tilmelder man sig jagterne?
Når de mange jagtdatoer i jagtgruppen frigives af bestyrelsen forinden jagtsæsonen, så går medlemmerne blot ind på De Grønne Jægeres app via MinForening. Her tilmelder man sig de jagtdatoer, der passer i kalenderen. Ligesom der nemt kan koordineres aftaler og datoer med de gode jagtkammerater. Så er det ellers bare at møde op.
Hvem forvalter arealerne der lejes?
Til hvert jagtområde er tilknyttet en forvaltergruppe bestående af 6-8 frivillige medlemmer, hvoraf 1-2 er fra bestyrelsen. Forvaltergruppen har til ansvar at forvalte jagtområder og klargøre disse til jagterne. Herunder skabe mest mulig natur på de lejede arealer i samarbejde med professionelle vildt- og naturkonsulenter.
Hvorfor er 100 medlemmer det rigtige antal for hver jagtgruppe?
Med 100 medlemmer indbetales ca. 400.000 kr. årligt. Det muliggør, at der både er penge til leje af jagt og penge til spændende naturprojekter. Dette samtidig med at den månedlige betaling kan holdes på et lavt niveau.
Kan man købe adgang til flere jagter og mulighed for at have eksterne gæster med?
Det er muligt at tegne et dobbelt medlemskab til 700 kr./md. (8.400 kr. årligt), hvor det dobbelte medlemskab optager 2 pladser blandt de 100 medlemmer i jagtgruppen. Ligesom det giver mulighed for, at man deltager på det dobbelte antal fællesjagter. Dvs. 4-6 fællesjagter årligt. Alternativt kan man bruge sit dobbelte medlemskab til at invitere en gæst med på de 2-3 årlige fællesjagter, hvor man selv deltager.
Hvordan stiftes nye jagtgrupper?
Enhver person kan påbegynde dannelse af en ny jagtgruppe. Herunder personer der endnu ikke er medlemmer. Bestyrelsen skal dog forinden give skriftlig tilladelse til etablering af en ny jagtgruppe hørende under De Grønne Jægere.
Hvad sker der med foreningens formue, hvis foreningen opløses?
Hvis De Grønne Jægere skal opløses, skal det vedtages på to på hinanden følgende generalforsamlinger, hvor af den ene eller begge kan være ekstraordinære generalforsamlinger. Foreningens formue skal, i tilfælde af opløsning, anvendes i overensstemmelse med det i vedtægterne oprindeligt fastsatte formål eller til andre lignende jagt- og naturalmennyttige formål.